Jokainen aikuinen ihminen meistä itse määrittää itsensä ja on vastuussa omasta onnestaan. Turhan usein ihmiset ihmissuhteissa sysäävät onnensa toisen henkilön vastuulle ja silloin yleensä mennään pieleen. Se, että elämässämme ei muiden ihmisten tekemiset tai tekemättä jättämiset saa vaikuttaa omaan onneemme. Vanha sananlasku todella pitää paikkansa: ”Jokainen on oman onnensa seppä!”. Tietenkin hetkittäin joku toinen voi pahoittaa mielemme tai voi tapahtua asioita, jotka hetkellisesti elämässämme aiheuttavat surua tai murhetta, mutta itse meistä jokainen on vastuussa omasta onnesta, vaikka olisimme parisuhteessakin. Kukaan ei ole onnemme este, ainoastaan itse olemme sitä, jos niin väitämme. Asia on niin yksinkertaista todella!

Ihmissuhteidemmehan pitäisi olla rikkaus ja lisä omaan onneemme, ei muodostua niiden varaan. Jotta tämä ajatus on täysin mahdollista, niin minusta tuntuu, että on todella löydettävä itsensä, tunnettava, arvostettava & kunnioitettava itseään. Itselleni tämä on ollut iso oivallus viimeisten vuosien aikana. Enkä tule varmastikkaan koskaan valmiiksi, kuka koskaan olisi? Silti kovasti harjoittelen asioita ja eihän meistä koskaan kenestäkään tule valmista? Sehän tässä onkin hienointa olla ihminen, inhimillinen tunteva ihminen, joka tekee edelleen virheitä, mutta ottaen myös jokaisesta virheestään tänäpäivänä vastuun. Itse olen sosiaalinen, mutta myös nautin olla itsekseni paljon. Oma tila ja oma aika on todella tärkeää minulle ollut aina. Se aika on sitä, kun saan kuunneltua itseäni ja ajatuksiani, keskittyä jäsentelemään ne oikeisiin lokeroihin. Nauttiminen omasta ajasta itsensä kanssa on yksi parhaimmista ominaisuuksista itsessäni mielestäni. Minä riitän itselleni tänään!

Kaikki todellakin on tässä maailmassa mahdollista, sen olen huomannut. Itsensä ylittäminen ja omat pelot on kohdattava, jotta muutos edes olisi mahdollinen.

-Rya