Ihmismieli on kummallinen, jopa itseään vastaan. Itse olen samalla tavalla mennyt tähän kuoppaan ja nyt seuraan vierestä, kuinka yleistä tämäkin on ja inhimillistä. Milloin ihmiset pysähtyvät ja avaavat silmänsä nauttien, mitä heillä on tänäpäivänä? Koko ajan onni on ripustettuna muka sen varaan, että olisi sitten onnellisempi, kun on saavuttanut jotain enemmän. Todellisuudessa näin ei ole. Jos emme kykene olemaan onnellisia tässä hetkessä, niin ei mikään uusi asia tai etappi tee meistä yhtään onnellisempaa. Onni todella lähtee itsestä! ”Sitten kun…”-lause on tässä se onnemme ja ajatusmaailmamme este. Enkä ajattele etteikö tavoitteita ja unelmia kuuluisi olla, mutta miksemme nauti jo matkasta ja joka päiväisestä elämästämme, josta ei voi kukaan tietää, milloin se päättyy.

Minulle yli 90vuotias nainen kertoi muutama vuosi sitten, kuinka he odottivat aikoinaan aviomiehensä kanssa yhteisiä eläkepäiviä. Molemmat tekivät ja olivat tehneet paljon töitä, yhteinen aika ja elämästä nauttiminen viikoittain jäi arjen jalkoihin tähdäten yhteisiin eläkepäiviin. Koitti päivä, kun he jäivät eläkkeelle, seuraavana päivänä hänen miehensä kuoli äkillisesti. Tämän naisen viesti oli minulle tällä kertomallaan, että muistakaa nuorena myöskin nauttia elämästä ja läheisistä, elkää tehkö vaan töitä.

Tämän saman kohtuuttomuuden ihmismielissä voi rinnastaa työn sijaan aivan kaikkeen ympärillä oleviin asioihin. Aika, mitä meillä on jokaisella päivittäin saman verran, kuinka me haluamme tuhlata sen? Päivittäin kannattaa pysähtyä ja pohtia, mistä on kiitollinen ja antaa arvo asioille olemalla läsnä! Aika itselleni on niin kallisarvoista, että haluan sen vähäisenkin käyttää tarkasti tänään.

Pistän loppuun itselleni kolahtaneen tekstin ajasta.

Tässä jokaiselle hieman ajattelemista…☺ Meillä jokaisella on vastuu itsestämme ja vain me itse voimme päättää, kuinka oman elämämme haluamme elää. ❤

* Mitä tekisit jos sinulla olisi salainen pankki, jossa olisi salainen tilisi, jolla olisi kumma ominaisuus.
* Joka aamu tilillesi tulee 86 400 euroa, jotka on vapaasti käytettävissäsi.
* Et voi säästää, tai siirtää rahoja, vain käyttää.
* Et voi antaa kellekkään rahoja.
* Tili voi sanoa sopimuksensa irti milloin tahansa, ennemmin tai myöhemmin se kuitenkin tekee sen.
* Mitä tekisit? Käyttäisitkö rahoja?
* Todennäköisesti.
* Itseasiassa meillä jokaisella on tällainen tili. Se on ELÄMÄ.
* Joka aamu sinulle on suotu 86 400 sekuntia, joita et voi säästää tai siirtää myöhempää käyttöä varten.
* Joka aamu saat uudet 86 400 sekuntia, mutta elämä voi sanoa sopimuksensa irti milloin tahansa.
* Sinulla on mahdollisuus nauttia näistä sekunneista niin kauan kuin niitä riittää, miksi et siis tekisi sitä ? ❤

-Rya